TR EN
Satın Al Yakında Bul

Bakım İpuçları

Evcil hayvan beslenen evler nasıl temizlenmeli? Kullanılması gereken sağlığa dost temizlik ürünleri

 

Evcil hayvan beslenen evler nasıl temizlenmeli? Kullanılması gereken sağlığa dost temizlik ürünleri
Can dostlarımız olmasa evler kesinlikle daha sıkıcı bir yere dönüşürdü. Güzel yanları ağırlıklı olsa da evde hayvan bakımı beraberinde pek çok sorumluluk ve kimi zaman da zorluğu getiriyor. Bunların en başlıcalarından biri ise evleri temiz ve düzenli tutmak.  
 
Evleri temiz tutmak son derece önemliyken bu aşamada kullanılan ürünlerin doğal olması da bir o kadar önem taşıyor. Temizlik yaparken bir yandan dostlarımızın sağlığını göz önünde bulundurmak da dikkat etmemiz gereken konulardan biri haline geliyor. 
 
İşte ilk kez kedi ya da köpek sahiplenecek kişilerin de muhakkak bilmesi gereken hayat kurtarıcı temizlik tüyoları... 
 
 
Robot süpürge kullanın 
Bir evcil hayvanla, hatta tüyleri dökülmeyen bir evcil hayvanla dahi yaşasanız evi sürekli olarak süpürmeniz gerekir. Tüy, kir, yaprak ve diğer döküntülerin yanı sıra, dışarıda yuvarlanmayı seven köpekler eve beraberinde birçok pislikle girer. Hatta kimi zaman evi süpürmeyi bitirdiğinizde tekrar süpürmeniz gerebilir. Evi süpürmek için bu kadar çok zaman harcamaktansa robot süpürgeleri düzenli olarak çalıştırmak sizin için önemli bir kurtarıcı olacaktır. 
 
Hayvanlarınızı düzenli aralıklarla yıkayın 
Kediler ve köpekler genellikle banyo yapmaktan hoşlanmasa da bu önemli bir ihtiyaçtır. Kediler kendini temizlediği için yılda iki kez yıkanması yeterli olacaktır ama köpeklerin sıklıkla yıkanması önemlidir. Bu aşamada dostlarınızı özel şampuanlarla yıkadığınızdan emin olun. 
 
Tüylerini düzenli bir şekilde fırçalayın 
Kediler de köpekler de doğaları gereği tüy döker. Bunu daha aza indirmek için can dostlarınızı tüylerinin uzunluk ve sıklığına göre düzenli olarak fırçalayın. Böylece hem evleriniz daha temiz kalacaktır hem de dostlarınızın deri sağlığı ve kan dolaşımı açısından sağlığına iyi gelecektir. 
 
Tüy toplama rulosu kullanın 
Çoğu evcil hayvan sahibinin böyle bir koleksiyonu vardır. Eğer yoksa muhakkak bu mucizevi aletlerden birkaç tane edinmelisiniz.  
 
Pedikür yapmayı ihmal etmeyin 
Hayvanlarınızın tırnaklarını kesilmiş tutmak, tırnak hasarını sınırlamak için önleyici bir önlemdir. Çok uzun tırnaklarla dolaşmak, lekeli parke zeminlere, çizik deriye ve delinmiş döşemelere neden olur. Bu aşamada patilere dost makasları kullanmayı ihmal etmeyin. 
 
Leke çıkarıcı kullanmayı ihmal etmeyin 
Her ne kadar tuvalet eğitimleri tam dahi olsa zaman zaman istenmeyen kazalar yaşanabilir. Bu gibi durumlara karşı evcil hayvan kokuları ve lekeleriyle mücadele etmek için tasarlanmış bir temizleyici bulundurun. Kullandığınız ürünlerin burunlara dost olmasına dikkat edin. 
 
Patilerini silin 
Yürüyüşünüzü tamamladıktan sonra evin girişinde köpeğinizin patilerini silmeyi ihmal etmeyin. Eğer kediniz de zaman zaman dışarı çıkıyorsa onun için de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. 
 
Eşyaların üstünü kapatın 
Eğer hayvan dostunuz uyku saati için belirli bir alanı tercih ediyorsa oraya bir örtü ya da çarşaf sererek alanın temiz olmasını sağlayabilirsiniz. 
 
Yatak ve eşyaları sık sık yıkayın 
Evinizin daha temiz kalması için evcil hayvanlarınızın yatağı ile kullandığı eşyaları sık sık yıkayın. Can dostlarınızın yatakları çok fazla tüy toplar ve tüm bunlar evin içine kolaylıkla yayılır. Evcil hayvanların sürekli oynadıkları oyuncakların da temiz tutulması son derece önemlidir. Bu eşyaları genellikle ağızlarında taşıdıkları düşünülürse temizlikte kullanılan ürünün dillere dost olması son derece önemlidir.  
 
Söz konusu can dostlarımız olunca kullandığımız ürünlerin kalitesi de hayli önem kazanıyor. Temizliğinizi yaparken can dostlarınızı da düşünerek solunum dostu Sholk Leke ve Kötü Koku Giderici Yüzey Temizleyici ve pati dostu Sholk Temizleme Mendili kullanmayı ihmal etmeyin.
 
 

Benzer İçerikler