TR EN
Satın Al Yakında Bul

Bakım İpuçları

Kedi yatağı nasıl temizlenir?

 

Kedi yatağı nasıl temizlenir?
Minik dostlarımız kediler, onlar için özel bir yere sahip olan yataklarında zaman geçirmeyi oldukça severler. Bu titiz dostlarımız her alanda olduğu gibi yatak temizliğini de önem verirler ve eğer onlar için kirliyse kendilerine yatacak başka bir yer bulmak için işe koyulurlar. Kedinizin yatağını temiz tutmak, evcil hayvanınızın ve evinizin sağlığına, hijyenine ve görünümüne fayda sağlar. Kedinizin yatağını temizlemek, bakteri üremesini ve olası pire istilasını azaltmanın bir yolu olarak özellikle önemlidir.


Kedi yatağındaki tüylerin temizliği
Sevimli dostlarımız rahat ve konforlu yerlerde yatmayı severler. Onları sıcak ve rahat tutacak yataklarında vakit geçirmek oldukça hoşlarına gider. Tabii ki de bu yatakların temizliğindeki ilk nokta kedinizin tüylerini temizlemekten geçiyor. Çok zaman geçirdikleri bu alan belli süreler sonunda tüylenecek ve devamında kokmaya başlayacaktır. Yataklarının kılıf bölümlerini belirli aralıklarla elektrik süpürgesi veya fırça gibi aletlerle temizleyebilirsiniz. Yatağı iyice silkelemek ve bunun yanı sıra kalan tüyleri almak için yapışkanlı ruloları kullanmak işinize yarayacaktır. Yatağın bulunduğu alanın çevresini temizlemekte de fayda var.
 
Yatak kılıfı ve yatağın temizliği
Kedinizin yatağındaki tüyleri temizledikten sonra, sırada yatak kılıfları ve yatağın temizliği geliyor. Eğer bu kılıflar sürekli kirleniyorsa sıkça temizlenmesi gerekiyor. Kılıfların ve yatakların nasıl yıkanacağına dikkat edin. Etiketler size hangi sıcaklık ve hangi uygulamalar ile yıkayabileceğinizi söyleyecektir. Makinede yıkanabilir bir yatak seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Yanlış uygulamalar yatağın formunu bozup özelliklerini yitirmesine sebep olabilir. Yıkanabilme özelliklerine göre, bunları çamaşır makinesi veya elinizde yıkayabilirsiniz. Eğer bir kurutma makineniz varsa kılıfları yıkamadan önce 15 dakika kurutucuya koyarsanız kılıfın üzerindeki tüylerden kurtulmanız daha kolay olacaktır. Eğer yatak yıkanamıyor veya formunun bozulmasını istemiyorsanız, kılıfı geçirmeden önce yatağı silkeleyip havalandırmanız işinize yarayacaktır. 
Temizlik sırasında kullandığınız deterjan, yumuşatıcı gibi ürünlerin kokularından bahsetmekte fayda var. Hassas burunlara sahip kedi dostlarımız, bu ürünlerin kokularından rahatsızlık duyabilirler. Bu yüzden bu ürünleri tercih ederken daha az parfüm ve kimyasal içermelerine dikkat etmekte fayda var. Yıkamalardan sonra kılıf ve yatakları iyice kurutup ve havalandırıp bu kokuların azalmasını sağlayabilirsiniz. Evcil hayvan dostu ürünler kullanmak dostlarımız için daha güvenli. Sholk leke ve koku giderici yüzey temizleyici spreyi evcil hayvanlarımızın kapları ve kum kürekleri gibi eşyaları dışında kumaş ve tüm yüzeylerde de kullanmak mümkün. Klor içermeyen formülü ile can dostunuz rahat nefes alabilirken, cilt ve pati dostu olan bu ürün ile tahriş ve irritasyonun önüne geçebilirsiniz.

Benzer İçerikler